Een superhelder creatieproces

We werken met een vast proces dat altijd leidt naar een inspirerende én impactvolle Helpful campagne of activatie. Dit proces loopt van briefing tot distributie en alles wat daar tussen zit. Creativiteit zit in ons DNA, maar ook data-analyse en testen spelen een belangrijke rol in de ontwikkeling van uitingen.

1. Data & Research

De belangrijke start na elke briefing. Hoe kunnen we de doelgroep helpen of inspireren? Waar is hij naar op zoek? of Zij. Of X. En hoe kunnen we doordingen tot het brein van onze doelgroep? Hier komen we achter door veel onderzoek. Achter het bureau, maar juist ook door veel gesprekken met de doelgroep. En niet te vergeten alle ervaringen van de marketeers.

2. Strategie & Helpful Insight

Gevoed door alle feiten en inzichten bepalen we een strategie. Hoe kunnen we de briefing het best oplossen? Onze specialiteit is de Helpful Insight, deze staat centraal in de strategie én in de creatie-fase. Hoe kunnen we de doelgroep helpen? Zo maken we meer verbinding met het merk.

3. Creatie & Executie

Met de juiste strategische richting kunnen we eindelijk gaan creëren. We beginnen zonder rem en eindigen goed gefundeerd, mét een uniek idee voor een Helpful Brandstory. Om de doelgroep te begrijpen. Te inspireren. Nieuwe gezichten te geven.

Dit doen wij overigens niet alleen; bij LifeHunters vinden we het heel belangrijk dat onze klant meedoet. Als bureau kun je verrassen, maar de adverteerders kennen hun doelgroep door en door. Door juist alle inzichten, zeker van klantzijde, te combineren komen we verder.

Conceptdag
Bijna altijd werken we met een conceptdag. Een goed voorbereide en ontzettend positieve dag waarin we samen kiezen voor het beste concept. Deze wordt dezelfde dag in grote lijnen uitgewerkt. Geen blackboxes meer. Heel efficiënt én verrassend. Daar zijn we uniek in.

4. Research Creative Assets

Het concept slaat aan. De uitingen zijn gemaakt. Maar werken ze ook echt? Raken we hiermee het hart van de doelgroep? Voor het optimaliseren van de campagne-uitingen kijken we mee in het hoofd van de potentiële koper. We testen deze met een panelonderzoek of neuro research. Om een succesvolle campagne te garanderen.

Neuro research
Bij de grotere campagnes kruipen we bijna letterlijk in het brein van onze doelgroep. Samen met vaste partners doen we neuro onderzoek. Bij een zorgvuldig samengestelde panel wordt het onbewust gedrag gemeten, waarmee iedere vorm van sociaal wenselijk gedrag wordt uitgesloten.

Deze onderzoeken helpen ons bij het finetunen van het concept. De basis staat, maar met aanvullend onderzoek kunnen we de details bijsturen omdat we de doelgroep nóg beter begrijpen.

5. PR & Media Advies

Een goed idee is belangrijk, maar de distributie is minstens zo belangrijk. Een campagne die raakt moet ook gezien worden. Niet één keer, maar regelmatig en op de plekken waar de doelgroep aanwezig is.

Met onze jarenlange ervaring in reclame én media zijn wij in staat om samen met media- en PR-bureaus de juiste distributiestrategie te creëren. We helpen graag mee. Onze concepten hebben vaak een PR-element. Hiermee zorgen we voor veel aandacht in korte tijd. Als lekkere binnenkomer. En als aanjager van de campagne. Hierbij maken we graag gebruik van onze sterke band met journalisten in consumentenmedia en B2B.